Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Őrségi tökös-mákos pompom

2008.01.25

Hozzávalók:Kép

30 dkg. kristálycukor

3 tojás

egy csomag vaníliáscukor

2 dl étolaj

15 dkg mák

35 dkg liszt (ha teljeskiőrlésű, elegendő 25 dkg)

egy sütőpor

késhegynyi szódabikarbóna

40 dkg reszelt tök

30 dkg meggy

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. fokozatosan hozzáöntjük az étolajat. Beleszórjuk a mákot, a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, végül hozzáadjuk a reszelt tököt is. A meggyet ízlés szerint belekeverhetjük, vagy a massza tetejére ültethetjük. Kizsírozott, lisztezett tepsiben 30 percig sütjük 200 fokon.

Ha kihült, pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kivágjuk, a tetejét porcukorral hintjük meg.

Több napig sem szárad ki, tejjel finom reggeli.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.