Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Citromos szelet kapros-joghurtos salátával

2009.05.31

Kép Hozzávalók:

csirke, vagy pulykamell, ahány személyre főzünk

egy citrom

morzsa, fehérbors

kb. 20 dkg vaj

só, olivaolaj, liszt

a salátához bármilyen friss zöldség

egy pohár joghurt

kapor, fokhagyma

A hússzeleteket vékonyra verjük, sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A vajat felmelegítjük, ha visszahűlt (de nem dermedt), belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét. A hússzeleteket ebbe mártogatjuk, majd megforgatjuk lisztben. Kevés olivaolajon hirtelen kisütjük.

A salátához való friss zöldségeket felaprítjuk, a tányérra halmozzuk. Kis tálban mellé adjuk a friss kaporral, kevés sóval, borssal, fokhagymával összevert öntetet.
Nyáron frissítő, könnyű ebéd.