Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csirkés rizottó

2008.04.30

Kép Hozzávalók:

2-4 csirkemellfilé

20 dkg barnarizs

30 dkg zöldségmix (lehet fagyasztott is)

olivaolaj

só, bors, kakukkfű

A rizs jól átmossuk, kevés olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezt a főzés során folyamatosan pótoljuk. A barnarizs lassan párolódik.

A csirkemellet felkockázzuk, sóval, borssal fűszerezzük, kevés olajon fehéredésig sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Magas hőfokon, fedő nélkül pároljuk.

A zöldségeket (ha frissek, felkockázzuk) sóval, kakukkfűvel ízesítjük, kevés víz alatt megpároljuk.

A kész hozzávalókat összekeverjük, kivajazott tűzálló edényben 15 percig sütjük.. A tetejére tehetünk juhsajtot, vagy fetát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.