Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gesztenyével, aszalt szilvával töltött pulyka

2008.03.15

Kép Hozzávalók:

Fél kiló pulykamellfilé

15 dkg főtt, darált gesztenye

10 kdg aszalt szilva

egy csomag bacon

só, bors, olivaolaj

A pulykamellett nagy szeletekre vágjuk, vékonyra verjük. Sózzuk, borsozzuk. Megkenjük a gesztenyemasszával, elkezdjük feltekerni. Egy tekerés után belehelyezzük az aszaltszilva szem(eke)t. Minden szelettel megcsináljuk ugyanezt, majd betekerjük baconbe, olivaolajjal megkent tűzálló edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk alá, hogy ne lepje teljesen el. Letakarva, közepes lángon sütjük. Amikor a hús megpuhult (kb. fél óra), kitakarjuk, és megpirítjuk a tetejét. Krokettel, vagy mazsolás rizzsel tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.