Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Juhtúrós pulyka brokkolival

2008.05.22

Kép Hozzávalók:

Fél kg pulykamell filé

egy csomag juhtúró

egy csokor kapor

egy közepes fej brokkoli

só, bors, szerecsendió

A pulykamellet nagyobb szeletekre vágjuk, vékonyra verjük. Sóval, borssal ízesítjük, megkenjük a kaporral elkevert juhtúróval. Felgöngyöljük, megtűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval. A brokkolit rózsáira bontjuk, sós, szerecsendiós, fehérborsos lében megpároljuk. Ne főzzük!

A pulykaroládokat kiolajozott tepsibe, előmelegített sütőbe tesszük, kevés vízzel felöntve, letakarva 200 fokon pároljuk 20-25 percig. Kitakarva pirosra sütjük, a párolt brokkolival tálaljuk.