Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nyársra húzott húsok

2008.11.12

Kép

 

Hozzávalók:

csirke, vagy pulykamell (annyi, ahány főre főzünk)

lilahagyma

pritaminpaprika

cukkini, vagy uborka

húsos, füstölt szalonna

nyársvas, vagy hurkapálca

 

A húst kisebb kockákra vágjuk (pácfűszerbe forgatjuk) a zöldségeket vastagabbra, a szalonnát vékonyra. Felváltva a nyársra húzzuk őket, a szalonna fent is legyen, hogy a leve lefelé folyhasson. A nyársakat nyáron grillrácsra, télen sütőben, sütőpapíron, közepes lángon megsütjük, közben forgatjuk. A hurkapálca végeit csomagoljuk be alufóliába, hogy ne égjenek meg.

Ha elég zöldséget párolunk, nem is kell köret hozzá, de a gyerekek szívesen esznek mellé szalmakrumplit.