Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pizza, pizza, pizza

2008.05.22

Kép Kép Hozzávalók:

 fél kiló fehérliszt

egy csomagélesztő

egy tubus pizzakrém

a pizza feltétei

A lisztet az élesztővel és kb. 3dl vízzel összegyúrjuk, jól meggolgozzuk, majd jól zárható ételdobozba tesszük kelni. Ha megkelt, liszt folyamatos hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. (Vigyázzunk, ne legyen túl keméyn, inkább kicsit puha maradjon.) A tésztát kinyújtjuk, kör alakra formáljuk. Megkenjük pizzakrémmel, és ráhalmozzuk a feltétet.

Bálint kizálóga a sonka.sajt-kukorica összeállítást kedveli, az uramé lehet kreatívabb. Legutóbb a sonka, sajt, kukorica mellé, pfefferonit, lilahagymát is tettünk, kerülhet hozzá füstöltkolbász, szalonna is.

A tésztát sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, 200 fokon néhány perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.