Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sajtos brokkoli pennével

2008.04.08

Kép Hozzávalók: egy közepes nagyságú brokkoli

10 dkg krémsajt

14 dkg füstölt sajt

fél csomag penne

2 dl tejszín

só, fehérbors, szerecsendió

A brokkolit rózsáira bontjuk, csipetnyi szerecsendióval, sóval, fehérborssal hirtelen, néhány perc alatt megpároljuk. Ne főzzük! Lecsepegtetjük, félre tesszük.

A egy evőkanálnyi vajon megfuttatjuk, míg egészen felolvadnak, kevés teljes kiőrlésű lisztet vetünk bele, hogy ne tudjon visszadermedni, szerencsdióval, kevés borssal ízesítjük, és felengedjük a tejszínnel.

A pennét (lehetőleg durumtésztát vásároljunk, az egészségesebb) a javasolt ideig sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, rátesszük a brokkolit, nyakonöntjük a sjatmártással és reszelt sajttal meghintjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.