Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tejszínes-kapros tengergyümölcsei spagettivel

2008.01.23

Hozzávalók:Kép

30-40 dkg fagyasztott tengergyümölcse mix (vagy frissből összeválogatott)

2 dl tejszín

egy csokor kapor

két gerezd fokhagyma

só, citrom

olivaolaj

kevés liszt

spagetti durumtészta

Ha fagyasztott, a tengeri herkentyűket kiolvasszuk, az összetört, olivaolajon gyorsan megfuttatott fokhagymára dobjuk, rászórjuk az apróra vágott kaport, ízlés szerint citrommal locsoljuk, megsózzuk, és néhány percig pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk alá. Néhány perc alatt megpárolódik, ekkor lehúzzuk a tűzről, megszórjuk liszttel és felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, és utána ízesítünk, ha kell.

A durum spagettit kevés olajjal, sóval megfőzzük, leszűrjük, és a szósszal meglocsoljuk. Citromkarikával, kaporral meghintve tálaljuk.