Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött burgonya

2008.11.12

Kép

 

Hozzávalók (2 főre):

két nagy burgonya

10 dkg gomba

10 dkg nyers sonka, vagy apróra szelt bacon

1 zöldpaprika

egy tojás

egy pohár tejföl

petrezselyemzöld, só, kakukkfű, fokhagyma

A burgonyákat héjában megsütjük. Ha kész, lehúzzuk a héját, kivájjuk a közepét. A sokát, vagy bacont lepirítjuk, hozzáadjuk a felszelt gombát, zöldpaprikát, ízlés szerint fokhagymát, sózzuk, összepároljuk. Rászórjuk a kakukkfüvet, összeforgatjuk a kivájt krumplival és ráütjük a tojást. A tölteléket belehalmozzuk a kivájt krumplikba, a tetejére tejfölt simítunk, meghintjük frissen vágott petrezselyemmel és visszarakjuk a sütőbe, míg pirosas színt kap.

A tölteléket bármilyen zöldséggel variálhatjuk.