Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött gombafejek

2008.04.08

Kép Hozzávalók:

8-10 nagy sampignon

1 közepes fej vörös, vagy lilahagyma

15 dkg füstölt szalonna

2 db tv-paprika

1 pohár tejföl

petrezselyem, feketebors

A gombákat alaposan megmossuk, de a bőrét nem nyúzzuk le, mert közvetlenül alatta vannak az értékes vitaminok és ásványi anyagok. A közepüket kipucoljuk, olivaolajjal kiöntött hőálló edénybe helyezzük őket.

A szalonna zsírján megpároljuk az apróra vágott hagymát, és a felkockázott paprikát. A tölteléket a gombafejekbe halmozzuk, megkenjük őket tejföllel, és meghintjük petrezselyemzölddel.

Kevés vizet aláöntve, 200 készre sütjük. Nem kell addig párolni, amíg szétesik, finomabb, ha a gomba húsa egy kicsit ropogós marad. Köret nélkül is laktató,de nagyétkűek készíthetnek hozzá barnarizst.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.