Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Wellington-szűz

2008.01.21

Hozzávalók:Kép

Egy közepes nagyságú szűz

egy csomag mirelit vajas, vagy leveles tészta

1 közepes fej vöröshagyma

15 dkg gomba (ha lehet, erdei)

só, bors

A szüzet, ha túl vastag, kés lapjával meglapogatjuk, hogy vékonyabb legyen. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A vöröshagymát megpárolju, rádobjuk a gombát, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, megpároljuk. Ha kész, leturmixoljuk.

A levelestésztát kinyújtjuk, hogy ujjnyi vastag tésztát kapjunk. Az egyik felére fektetjük a szüzet, körérakjuk a gombapürét,  és ráhajtjuk a tészta másik felét. A szélét jól összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét a sütésnél. (Ha nem sikerül, vizezük meg a kezünket.) Villával gyengéden megszúrkodjuk, kikevert tojással megkenjük, és közepes lángon kb 25-30 percig sütjük.

Önmagában is igen laktató étel, de nagyétkűeknek adhatunk hozzá zöldséges rizst, vagy hagymás törtkrumplit.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.