Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zabpelyhes töltött csirke fűszeres burgonyával

2008.04.30

Kép Hozzávalók:

 

2-4 bőrös csirkemell

15 dkg zabpehely

tej

1 teljes kiőrlésű zsemle

1 tojás

fél kiló burgonya

olaj

só, bors, kakukkfű, fűszerkeverék, egy csokor petrezselyemzöld

 

A csirkemelleket levágjuk a csontról, úgy, hogy a fele rajta maradjon. A bőrös részbe töltjük a tölteléket, ami a tejbe áztatott zsemle, a zabpehely, a tojás, a fűszerkeverék és petrezselyem (tehetünk bele gombát is, de azt előtte pároljuk meg). A csirkehúst sóval, borssal fűszerezzük. A tölött és a csontos melleket olajjal felöntött, hagymakarikákkal bélelt tepsibe tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje, és 200 fokos sütőbe toljuk. Lefedjük.

A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, megforgatjuk a fűszerkeverék, bors, só keverékében és állni hagyjuk. Ha  ahús 20 perce sül, betesszük melléje a burgonyát, együtt sütjük tovább.

Ha minden megpuhult, fedés nékül néhány percig  asütőben hagyjuk, míg szép piros lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.