Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Chilis forraltbor

2008.04.21

KépHozzávalók:

1 üveg száraz, vagy félédes vörösbor

fahéj, cukor, szegfűszeg, chili ízlés szerint

 

Egyszerű elkészíteni, és megfázás, náthás tünetek ellen kiváló. De! Leglább három estén át alkalmazni kell.

Szóval, a bort a hagyományos forraltborrá főzzük a fűszerekkel (ha szárazbort választottunk, csak akkor kell bele a cukor, a félédesnél nem), annyi különbséggel, hogy őrölt chilit is adunk hozzá.

A mennyiség attól függ, ki hogyan bírja  a csípőset, én soha nem eszem csípősen az ételeket, de egy üveg borhoz egy teáskanál chilit adok, ami kellemesen, de nem fájdalmasan csíp.

A forralásnál ügyeljünk rá, hogy csak egyet gyöngyözzön, vegyük le a tűzről. Úgy hat igazán, ha minél forróban bírjuk inni.

Nagyon finom és hatékony, hiszen a fahéj, szegfűszeg vírusírtó, a chili fertőtlenít és a forró italtól pillanatok alatt lever a víz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.