Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hagymás buci

2008.05.07

Kép Hozzávalók:

negyed kiló búzaliszt

egy nagy fej vöröshagyma

olaj, só, víz, egy csomag élesztő

A lisztet a sóval, vízzel élesztővel jól összedolgozzuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy szinte folyós, de teljesen homogén tésztát kapjunk. A tészát zárható edénybe Í(ételdobozba) tesszük, és hegyjuk kelni.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon puhára pároljuk, majd félre tesszük hülni.

Ha a tészta megkelt, lisztet hozzáadva puha, de már nem ragadós tésztává gyúrjuk, bucikat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tespibe tesszük, és 250 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A hőfokot 180-200 fokra visszavesszük, és körülbelül fél óráig sütjük a bucikat. Akkor kész, ha a beleszúrt kés nem nedves.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.