Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hárommagos zsemle élesztő nélkül

2008.02.20

Hozzávalók:Kép

3 dl víz

1 csomag sütőpor

1 evőkanál olivaolaj

egy-egy marék mag (napraforgó, szezám, tök, vagy len)

sütőpapír

teljes kiőrlésű bioliszt

A hozzávalókat összeöntjük, s annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Addig gyúrjuk, míg jól alakítható masszát kapunk, de már nem ragad. Kisebb halmokat formázunk belőle. A tetejüket díszíthetjük előre beáztatott magokkal. Egy órát pihenni hagyjuk.

A bucikat sütőlapra helyezzük, és közepes lángon háromnegyed óráig sütjük. Akkor jó, ha a héja már kemény, de még nem száradt ki.

Viaszosvászonban több napig eláll, egészséges és finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.