Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Teljes kiőrlésű kenyér, kelt

2008.04.30

KépHozzávalók:

1 kg teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt

víz, só, egy csomag élesztő

 

A liszt felét az élesztővel, sóval, 6-7 dl vízzel összegyúrjuk annyira, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól zárható dobozba (például műanyag ételtartóba, vagy frissentartóba) tesszük, és hagyjuk kelni. Ha elérte a doboz alját, folyamatosan liszt hozzáadásával addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falától.

Megformázzuk: lehet vekni, vagy kerek. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha lágyabb kenyeret akarunk, akkor visszavesszük a hőmérsékletet 200 fokra, így sütjük 30-40 percig. Ha fényes héjat akarunk neki, mihelyt megkeményedett a teteje, vízzel átkenjük.

A kész kenyeret viaszosvászonba tesszük, ahol több napig is eláll.

A kenyeret dúsíthajuk magokkal, hagymával...de ez már egy másik recept lesz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.