Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Húsosfazék

2008.09.19

Kép

Hozzávalók:

háromféle hús, pl:

fél kg marhaoldalas

két pulykaszárny

két csirkecomb

3 sárgarépa

2 fehérgyökér

egy zeller

egy közepes fej hagyma

egy fej fokhagyma

15 dkg zöldhüvelyű bab

5 dkg gomba

egy csokor petrezselyemzöld

3 dl tejszín

só, bors, citromlé, tárkony

 

A csontoshúsról és a pulykaszárnyról levest főzünk, a hagyma, fokhagyma, egész feketebors hozzáadásával. A zöldségeket felaprítjuk: a sárga, fehérrépát karikára, a zellert kockára, a gombát szeletre. A csirkehússal, tárkonnyal zöldséglevest készítünk. Ha mindkét leves kész, a húsokat kiszedjük, a leszűrt húslevest a zöldséges léhez adjuk. A húst  acsontjáról leszedjük, beletesszük a fazékba. Rottyantunk rajta egyet. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük egy marék teljes kiőrlésű liszttel, felforraljuk. Megint félrehúzzuk, beleöntjük a tejszínt, citromlével, ha kell, még tárkonnyal ízesítjük.

A leves mellé burgonyás pogácsát készítünk. Ez csak frissen finom, mindig tálalás előtt sütjük ki. Két főre két közepes méretű burgonyát vékonyra szelünk, kevés sós vízben megfőzünk. Kihűtjük, villával összetörjük, majd lisztet hozzáadva addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától és jól nyújtható tésztát kapunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.