Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spárgakrémleves sült baconnel

2008.04.21

Kép Hozzávalók:

fél kilogramm spárga (sárga, de lehet zöld is)

5 kdg vaj

2 evőkanál liszt

2 dl tej

fél deci fehérbor

egy liter csontlé, vagy húsleves

2-4 szelet bacon

fehérbors, szerecsendió, cukor, só, citrom

A spárgát megtisztítjuk, fás részét eldobjuk. (Ahol törik, addig finom.) A fejeket levágjuk, félretesszük. A többit felkarikázzuk és a kevés cukrorral, sóval, citromlével csontlében megpároljuk. Egy kis levet másik lábasba teszünk, megpároljuk a spárgafejeket is. A spárgahúst pürésítjük, s a vajon megfuttatott lisztre szűrjük. Hozzáöntjük a bort, és a tejet, felforraljuk, ízesítjük cukorral, citromlével, fehérborssal, szerecsendióval. A kimert leveshez adjuk a fejeket és egy szelet ropogósra sütött bacont.

Bacon helyett tehetünk bele hirtelen kisütött lazacdarabkákat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.