Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sütőtök krémleves

2008.01.18

Hozzávalók:Kép

1 közepes nagyságú sütőtök fele

1 közepes fej vöröshagyma

2dl tejszín

pirított tökmag

tökmagolaj

olivaolaj, só, gyömbér, szerecsendió, vagy curry 

A vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk.

A sütőtököt, ha még szép vékony a héja, alaposan megmossuk, nagyobb kockára vágjuk, és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. (Ha "öregebb" a tök, akkor vágjuk le a héját, mert nem puhul meg.) A fűszerekkel puhára pároljuk, majd ha kicsit meghült, leturmixoljuk. Visszatesszük a lábasba, beleöntjük a tejszínt, és jól kiforraljuk. Ha kell, utána ízesítünk.

A levest a tányérba merjük, pirított tökmaggal béleljük, és ha szeretjük, meglocsoljuk tökmagolajjal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.