Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tárkonyos pulykaragu leves

2008.01.24

Hozzávalók:Kép

30 dkg kockára vágott pulykamell

1 szál sárgarépa

1 szál gyökér

1 közepes fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 karalábé

1 zeller (ha nagy, fél is elég)

15 dkg gomba (sampingnon, de laska is jó)

maroknyi zöldborsó

2 dl tejszín

ízlés szerint citromlé

tárkony, só, bors

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaoljaon megpároljuk. Rádobjuk a pulykamellett, fehéredésig sütjük. Akkor jöhetnek a felkockázott zöldségek (a gombát is szeljük fel, de a bőrét ne húzzuk le), és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha félig megpuhultak a zöldségek, pótoljuk az elpárolgott vizet annyi folyadékkal, hogy sűrű levest kapjunk. Ha minden benne lévő megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és megpintjük liszttel. Amint a liszt lesüllyedt, belekeverjük a tejszínt. Ha szükséges, még tárkonyozzuk, és ízlés szerint citrommal savanyítjuk.

Cipóban, vagy tányérban tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.