Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gluténmentes torta - alap

2014.01.01

Gluténmentes sütit készíteni nem is olyan nehéz, mint gondolnánk, elegendő a hagyományos (búza) lisztet helyettesíteni dióval, mandulával, rizzsel, kukoricával. Tudom, a dió, a mandula nem olcsó, a rizsliszttel, kukoricaliszttel pedig nem könnyű boldogulni. De érdemes megpróbálni és az eredmény sokszor tetszetősebb, mint a cukrászdai produktum. És nem utolsósorban: tudod, hogy mi van benne.

Ez a tora alap, amit sokféleképpen lehet variálni.

Hozzávalók: 6 tojás sárgája

                      20 dkg dió darálva

                      1 tk szódabirkarbóna

                      3 ev cukor (barna, nyírfa, xilit, bármi)

A tojásokat a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a diót, jól összekeverjük.

170 fokon, kb. 20-25 percig sütjük.

Az alapra bámilyen "feltétet" tehetünk, legyen az alma, lekvár, csokiöntet, vagy aszalt gyümölcs.